dimarts, 21 de febrer del 2012

Nosaltres podem canviar el món

Encara que sembli mentida!! Probablement tu i jo no podrem fer res pràctic per a la gent de Somàlia, ni pels indígenes de l'Amazònia, ni perquè hi hagi una entesa entre jueus i palestins, però el món que ens envolta: la nostra família, els nostres amics, els companys de feina, els veïns, podem ajudar a que canviïn.

Quantes vegades sentim, que en el món actual hi ha una pèrdua de valors. I nosaltres hi estem d'acord, però què fem perquè la situació millori? No creieu que el convenient seria que fóssim transmissors de valors?

Obstacle: no podem transmetre valors, si no els vivim, perquè llavors no són més que ideals que es queden en paraules buides. Els nostres fills, per exemple, probablement no fan  gaire cas del que els diem, però en canvi imiten la nostra forma de viure.

Hem de ser conscients que la parella és el nucli de la família, on es desenvolupen els fills, que veuen els valors que vivim  La forma de relacionar-nos en parella, pot ser un exemple per a ells i per a tots els que ens envolten. Si ens creiem això, què farem des d'ara perquè el nostre món comenci a canviar?
 

3 comentaris:

  1. Llorenç,
    Estic completament d'acord amb el que expliques. Els valors no els traspassem parlant-ne, sinó vivint-los. En qüestió d'educació, la coherència entre el que es diu i el que es viu és fonamental.
    mercè

    ResponElimina
  2. Molt bona reflexió.

    És veritat que no es necessari prendre gran fites per arreglar el món , mirant al nostre entorn , intentant fer feliços a les persones que ens envolten i predicar amb l’exemple amb senzillesa , amor i amabilitat ajudaria a millorar la societat.
    Raimunda

    ResponElimina
  3. Quina raó que tens, a parer meu, és un escrit molt encertat. Felicitats,

    Anna M. Moya

    ResponElimina