dimecres, 6 de juny del 2012

Avaluem la nostra relació

En aquest mes d'avaluacions, com a comiat del curs, us proposo que fem una avaluació de la nostra relació de parella.

En el nostre treball per millorar la manera d'estimar-nos, és important que de tant en tant, mirem enrere, i veiem com era la nostra relació fa algun temps, comparant-la amb com és ara.


Això no ha de ser una conversa qualsevol, sinó una trobada íntima; hem de buscar un moment i un lloc tranquil, que ens apropi.


Tractem d'oblidar tot el que ens atabala en el dia a dia i concentrem-nos l'un amb l'altre, amb la persona que tenim davant, que és qui més ens estima i a qui més estimem de tot el món.


Podem començar recordant cadascú un parell de moments viscuts junts, que van ser de molta felicitat i que ens emociona recordar.

Després busquem detalls de la nostra relació, que hem anat millorant, i dels que estem orgullosos, per engrescar-nos a seguir donant passos en la bona direcció, que ens portin a millorar encara més.

També va bé que busquem alguna actitud, cadascú la seva, que ens agradaria canviar, i la posem com a objectiu de creixement per a la setmana o el mes vinent. En aquest sentit ens hi podem ajudar mútuament.


Algunes pistes sobre actituds que potser podem millorar:

  • Fer-nos més transparents, comunicant-nos els nostres pensaments i els nostres sentiments, inclosos els més profunds i que més ens costa comunicar, sobre les nostres feines, els fills, la família, els diners, el sexe, el temps lliure, els amics...
  • Revisar si tenim dificultats per perdonar-nos.
  • Fer projectes i prendre decisions  junts. Cap dels dos ha d'inhibir-se de la seva responsabilitat ni ha d'acceptar la decisió de l'altre, només per a comprar la pau, això seria viure de forma independent. La decisió l'hem de prendre per consens i tenint sempre en compte que la nostra relació és més important que l'objecte de la discussió.
Feliç avaluació!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada